Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg w sosie serowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

łosoś 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
masło kawałek
sól gruboziarnista
Pieprz czarny mielony Prymat

Sos

śmietanka 30 % 250 ml
twarożek ziołowy 150 gram
ser topiony 1 trójkącik
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg w sosie serowym

Ryby nacieramy wewnątrz solą i pieprzem i upychamy w ich wnętrzu drobno zmielony koperek i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Na koniec wkładamy kilka niewielkich kawałków masła. Układamy ryby w naczyniu żaroodpornym na pokrojonej w piórka cebuli. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie robimy sos serowy: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w rondelku i mieszamy aż się zagrzeje i składniki połączą się w gładki sos.
Po 20 minutach wyjmujemy ryby z piekarnika, zalewamy sosem serowym i pieczemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 15.08.2014 19:26
znakomity pzrepis!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak