Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
papryka mielona 1/2 łyżeczka
pieprz do smaku
miód płynny 1 szklanka
czosnek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym

Kroki postępowania

1
Porcje umytego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować roztopionym masłem. Posypać przyprawami.
Krok 1 - Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym foto
2
Przykryć i piec w kuchence mikrofalowej ok. 40 minut.
Krok 2 - Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym foto
3
W tym czasie przygotować sos: miód podgrzać kuchence mikrofalowej. Dodać rozgnieciony czosnek, wymieszać.
Krok 3 - Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym foto
4
Gdy mięso się upiekło, pozostawić w wyłączonej kuchence jeszcze przez 10 minut, kilkakrotnie smarując je w tym czasie sosem miodowo-czosnkowym.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 16.06.2014 21:45
pyszne jedzonko
Seba 27.05.2014 16:55
bardzo dobre
gibli 24.05.2014 16:36
moje smaki)
IlonaAlbertos 23.05.2014 21:47
Wygląda wspaniale.
Renata22 23.05.2014 21:40
ładnie się zrumienił;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak