Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z indyka

5.0
(64)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka

marynata

sól 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
musztarda 1 łyżka
miód 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
ketchup łagodny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z indyka

Wszystkie składniki na marynatę mieszamy.

Do gotowej marynaty wkładamy filet z indyka, odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

Fileta wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy ok 1 godz. w temperaturze 180 stopni.

Następnie przecinamy rękaw, i pieczemy jeszcze ok 15 minut.

Powstały podczas pieczenia sos, przelewamy do garnuszka i zagęszczamy 1 łyżką mąki.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 16.10.2014 18:21
pyszne mięsko
stan2401 16.10.2014 13:54
smaczne mięsko
mysza75 16.10.2014 13:05
jakie fajne mięsko do obiadu
Pani Domu 16.10.2014 09:18
smacznie wygląda
Krzysztof15 16.10.2014 06:32
wyglada apetycznie
Ali 16.10.2014 06:18
Wygląda smakowicie, mógłbym zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak