Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z indyka
400 g -
borowiki
400 g -
szalotka
3 szt. -
śmietanka
500 ml (18%) -
makaron
400 g -
ser żółty
40 g -
marchewka
4 małe blanszowane sztuki -
masło
ok. 3 łyżek (masło extra) -
olej
2-3 łyżek -
chrzan tarty
-
Gałka muszkatołowa cała Prymat
-
Liść lubczyku suszony Prymat
-
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Filet z indyka z borowikami, odc. 4
Kroki postępowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.



Na talerz wykładamy filet z indyka wraz z sosem grzybowym. Dodajemy marchewki i po jednej łyżeczce chrzanu tartego. Podajemy z zapieczonym makaronem. Danie możemy udekorować ulubionymi ziołami np. świeżym tymiankiem.
Komentarze (1)