Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
olej 0,5 szklanki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z indyka

Kroki postępowania

1
Filet z indyka najlepiej ze skórą dokładnie płuczemy. Do miski wlewamy olej i wsypujemy wszystkie przyprawy. Nacieramy indyka i pozostawiamy na 1-2 dni by się zamarynował.
Krok 1 - Pieczony filet z indyka foto
4
Po tym czasie wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy 1,5-2 godzin w temperaturze 180stopni.
Krok 2 - Pieczony filet z indyka foto
5
Przed wyjęciem nakłuwamy drewnianym patyczkiem i sprawdzamy czy jest gotowe. Podajemy do obiadu lub na kanapki.
Krok 3 - Pieczony filet z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 07.01.2015 07:44
Smacznie wygląda :)
kloruś 28.09.2014 09:51
wygląda absolutnie zachwycająco!
Renataj 27.09.2014 21:55
Apetycznie wygląda.
irenka 27.09.2014 21:52
pyszne jedzonko
pestka 27.09.2014 20:25
smaczny obiad
adelajda 27.09.2014 20:05
bardzo lubię indyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak