Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony fenkół z granatami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fenkuł 2 bulwy
oliwa 4 łyżki
sok z limonki 4 łyżki
miód 2 lyżki
sól i pieprz d/s
Kminek mielony Prymat szczypta
marchew 400 g
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony fenkół z granatami

Bulwy fenkułu oczyść, przekroić na pół odkroić twarde końcówki i pokroić bulwy wzdłuż na plasterki. Dwie łyżki oliwy wymieszać z miodem, sokiem z limonki i przyprawami.
Pozostały olej rozgrzać na patelni i smażyć fenkuł, aż zmieni kolor. Nakładać na talerz i polać częścią marynaty miodowo- limonkowej.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce, polać drugą częścią marynaty miodowo - limonkowej. Wymieszać i dołożyć na talerze z fenkułem. Owoce granatu przekroić, ziarna wydrążyć i posypać nimi danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak