Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone zielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
różyczki brokuła
ząbki czosnku
oliwa
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia świeża
orzechy pistacjowe garsć
ser żółty 10 deko
kuskus

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone zielone

Pieczone cukinie i różyczki brokuła, polane sosem pesto i podane z kuskusem to propozycja na szybki i smaczny obiad. Sezon na cukinie trwa więc korzystajmy.

Przygotowanie:

Cukinie porządnie umyć, odciąć końcówki. Pokroić na szerokie paski i wrzucić do miski. Wlać oliwę, dodać przyprawy i natrzeć tym cukinię.

Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki(skropić oliwą i posolić) ząbki czosnku przekroić na pół, nie obierać. Nagrzać piekarnik do 200 stopni.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć cukinię, kawałki brokuła oraz czosnek. Piec około 15 minut aż cukinie zaczną brązowieć.

Teraz przygotujemy pesto.

Listki bazylii wrzucamy do miski, dodajemy pistacje, obrany czosnek, starty parmezan , dodajemy oliwę, sól, pieprz i wszystko razem miksujemy.

Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Cukinie i brokuła wykładamy na talerz i polewamy sosem pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 18.09.2016 17:38
przepyszne składniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak