Pieczone udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    8-10
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • ocet winny

    6 łyżek
  • marynata

    1 Szklanka
  • olej

    1 Szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Następnie zalać powstałym sosem umyte udka ułożone w naczyniu żaroodpornym. Całość ostawić na 2 godzinki w chłodne miejsce. Następnie skropić sokiem z cytryny i piec ok. 20 minut w temp. 220 stopni potem obniżyć temp. 150 stopni. Dusić aż udka staną się miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 24.05.2011 20:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat