Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
masło 100 gram
mleko 2% 100 ml
sól 1 łyżeczka
kabanos 250 gram
twarożek 250 gram
jajko 1 sztuka
parmezan starty 50 gram
drożdże 1 kostka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU

Kroki postępowania

1
Kostkę drożdży kruszę.
Krok 1 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto
2
Drożdże zasypuję cukrem.
Krok 2 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto
3
Następnie robię rozczyn i odstawiam na 10 minut w ciepłe miejsce. Następnie łączę z masło, mlekiem, jajkiem, solą i mąką. Ciasto zagniatam w kulę i wstawiam do lodówki na 30 minut.
Krok 3 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto
4
Ciasto rozwałkowuję.
Krok 4 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto
5
Następnie smaruję je delikatnie masłem i kroję na kwadraty, a na każdym z nich układam farsz przygotowany z drobno pokrojonych kabanosów połączonych z twarożkiem i startym parmezanem. Zlepiam brzegi pierogów, po czym układam je na blaszce.
Krok 5 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto
6
Następnie piekę pierożki w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25 minut.
Krok 6 - PIECZONE PIEROGI Z NADZIENIEM Z KABANOSÓW I TWAROŻKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 09.09.2014 21:13
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak