Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi z kurczakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nadzienie:
filet z kurczaka 1 sztuka
kukurydza 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 5-6 sztuk
posiekana pietruszka 1 łyżka
olej 1/2 łyżki
jasny sos sojowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
DODATKOWO:
ciasto francuskie
jajko 1 sztuka
sezam
kalafior 2 różyczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi z kurczakiem

Mięso z kurczaka pokroić w większą kostkę i wymieszać z solą, sosem sojowym oraz pieprzem. Mięso wymieszać z rozdrobnionymi różyczkami kalafiora i tylko delikatnie przesmażyć na oleju. Patelnię zdjąć z palnika i dodać do niej pokrojone na cząstki pomidory, kukurydzę oraz pietruszkę, delikatnie wymieszać i przestudzić.
Ciasto rozwinąć, pociąć na kwadraty 10cm na 10cm, na jednym z rogów ułożyć nadzienie, przykryć drugim i zlepić. Gotowe pierogi ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować ubitym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
Piekarnik nagrzać do temp. 200st i piec pierogi do 15min.
Podawać gorące z dodatkiem sałatki z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 15.09.2012 07:07
Pierożki palce lizać!
MagdaXXX 05.09.2012 07:47
fajny pomysł
Ewa104 01.09.2012 09:37
Pyszności!
Agiatis 01.09.2012 08:11
wyglądają cudnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak