Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
600 g -
sałatka obiadowa szlachecka Smak
250 g -
cebula
2 szt -
jajko
2 szt -
mąka pszenna
1 łyżka -
słonecznik łuskany
1 łyżka -
ziarna dyni
1 łyżka -
płatki owsiane
1 łyżka -
otręby pszenne
1 łyżka -
siemię lniane
1 łyżka -
sól
-
Majeranek suszony Prymat
-
Sałatka:
-
kiełki
80 g -
pomidorki koktajlowe
100 g -
sos Vinaigrette
Przepis i sposób przygotowania Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi
Z przygotowanego ciasta łyżką uformować placki i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem placki osączyć z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Podawać z sałatką z kiełków, pomidorami koktajlowymi i sosem vinaigrette, jako dodatek do pieczonych mięs.
Komentarze (3)