Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi

Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    600 g
  • sałatka obiadowa szlachecka Smak

    250 g
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • słonecznik łuskany

    1 łyżka
  • ziarna dyni

    1 łyżka
  • płatki owsiane

    1 łyżka
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • Sałatka:

  • kiełki

    80 g
  • pomidorki koktajlowe

    100 g
  • sos Vinaigrette

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi

Sałatkę obiadową szlachecką dokładnie odcisnąć, poszatkować, a następnie dokładnie połączyć z cebulą, jajkami, mąką i wszystkimi ziarnami. Całość dokładnie doprawić do smaku.
Z przygotowanego ciasta łyżką uformować placki i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem placki osączyć z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Podawać z sałatką z kiełków, pomidorami koktajlowymi i sosem vinaigrette, jako dodatek do pieczonych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Kuchareczka2 24.02.2012 04:12
uwielbiam
maryśka 17.08.2011 08:05
rewelacyjne
Agnieszka_B 30.07.2011 14:45
Tak przyrządzonych placków ziemniaczanych nie jadłam, a muszę przyznać, że zachęcają do spróbowania:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat