Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone faszerowane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 6 dużych szt
jaja 1 szt
ser żółty 3 łyżki
sól do smaku
masło do smaku
olej do smażenia
cebula 1 mała szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Duże pieczarki obieramy ze skórki i wycinamy im trzony. Lekko solimy. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę i na odrobinie oleju podsmażamy razem z posiekanymi trzonkami pieczarek. Solimy i pieprzymy do smaku. W misce rozbijamy jajko i mieszamy z żółtym serem. Dodajemy przesmażone pieczarki z cebulką i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Pieczone faszerowane pieczarki foto
2
Kapelusze pieczarek napełniamy nadzieniem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Podlewamy odrobiną wody i wkładamy łyżeczkę masła.
Krok 2 - Pieczone faszerowane pieczarki foto
3
Zapiekamy ok 20 min w 200ºC, aż nadzienie się przyrumieni.
Krok 3 - Pieczone faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 29.01.2014 00:04
pyszne, jadłam takie - polecam
mitek111 28.01.2014 17:19
poproszę trochę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak