Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona rybka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 2 kg
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koper 1 peczek
masło 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzeczka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona rybka

Kroki postępowania

1
Karpia musimy oczyścić. Opłukać. Cebulę obieramy, kroimy . Wykładamy nią rybę, oraz natkę pietruszki. Odkładamy na 4 godziny. Następnie wyjmujemy cebulę, zostawiamy natkę. Dodajemy koperek. Posypujemy przyprawą do ryb, solimy. Dodajemy kucharek.
Krok 1 - Pieczona rybka foto
2
Czosnek obieramy i wyciskamy. Dodajemy do masła, mieszamy i nacieramy nią rybę wewnątrz i zewnątrz.
Krok 2 - Pieczona rybka foto
3
Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Ja użyłem 1/2 sztuki cytryny. Rybę owijamy pazłotkiem. Wykładamy na blachę.
Krok 3 - Pieczona rybka foto
4
Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni.
Krok 4 - Pieczona rybka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.06.2013 07:22
Karp jest zawsze wspaniały, a tak upieczony - super :)
pajbek 04.06.2013 21:07
Pyszniutka ta rybka :-)
treonina 04.06.2013 19:52
super rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak