Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona marchewka w soku z pomarańczy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
sok z pomarańczy 1 szt
sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
pietruszka listki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona marchewka w soku z pomarańczy

Kroki postępowania

1
Marchew umyć i obrać. Wycisnąć sok z jednej pomarańczy (można użyć także gotowego soku pomarańczowego), wlać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, wlać 3 łyzki oliwy.
Krok 1 - Pieczona marchewka w soku z pomarańczy foto
2
Wszystko wymieszać. Z marchewek wyciąć plastry obieraczką do warzyw, następne wymieszać z sokiem pomarańcowym i odstaawić na kilka minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 st. C lub 180 st. C z termoobiegiem.
Krok 2 - Pieczona marchewka w soku z pomarańczy foto
3
Marchew ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 20- 25 min.
Krok 3 - Pieczona marchewka w soku z pomarańczy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 24.05.2013 07:55
Ciekawe pomysł.
Katarzyna26 23.05.2013 22:47
Przemawia do mnie :)
AZgotuj 23.05.2013 20:46
uwielbiam, często robię, piękny kolor
iwi 23.05.2013 17:37
Świetny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak