Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona makrela z kapustą z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
grzyby suszone 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyzeczka
sól
Liść laurowy suszony Prymat
makrela 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona makrela z kapustą z grzybami

Makrele myjemy osuszamy . Solimy z każdej strony .Kilka pieczarek i 1/2 cebuli kroimy i wkładamy do brzuszka ryby. Kapustę kiszona płuczemy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. grzyby moczymy całą noc i gotujemy . Grzyby wyciągamy a wywar z gotowania dolewamy do gotującej się kapusty kiszonej. Na maśle podsmażamy pokrojone grzyby i cebulę . Dodajemy pieczarki smażymy podlewamy troszkę wywarem z gotowania grzybów. Doprawiamy sola i pieprzem . Ugotowana kapustę dodajemy na patelnię do grzybów i podsmażamy .Makrelę wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 25 -30 min w 180 stopniach.Upieczona rybę podajemy z kapustą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak