Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cukinia z parmezanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 średnie cukinie
duża garść startego parmezanu
1 łyżeczka oregano
szczypta chili
2 łyżki natki pietruszki
olej rzepakowy
sól
oliwa extra virgin (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cukinia z parmezanem

Cukinie myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Z parmezanu, oregano, chili i soli robimy posypkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy plasterki cukinii, skrapiamy olejem (lub oliwą z drugiego tłoczenia), posypujemy posypką i pieczemy około 15 minut. Całość traktujemy poszatkowaną natką i opcjonalnie oliwą extra virgin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.02.2017 18:02
przepyszna przekąska :-)
w mojej kuchni 09.02.2017 16:46
same pyszności
Ania321 09.02.2017 16:41
robię podobną i bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak