Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 sztuki
  • śliwki suszone

    5 sztuk
  • granat

    1
  • Kminek cały Prymat

  • Kolendra cała Prymat

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • olej lniany

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
Do moździerza wsypujemy kolendrę i kminek, rozcieramy. W garnku podgrzewamy olej (słonecznikowy lub rzepakowy). Dosypujemy do oleju curry.
Krok 2 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
Śledzie kroimy w małe kawałki. Rozkrajamy granat na pół, wsypujemy ziarenka do śledzia. Kroimy drobno śliwki.
Krok 3 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
Zdejmujemy garnek z olejem z curry z ognia, jak nieco przestygnie dodajemy olej lniany oraz chili pieprz cayenne. Dodajemy zioła z moździerza.
Krok 4 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
Wlewamy oleje z przyprawami do śledzi, mieszamy, odstawiamy na 12h do lodówki.
Krok 5 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
Po wyjęciu z lodówki, ozdabiamy ziarenkami z granatu, śliwkami suszonymi i świeżą natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat