Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kminek mielony Prymat do smaku
śmietana 5 łyżek
przyprawa do zup do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
smalec 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżcczki
schab 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze śmietaną

Mięso kroimy na duże kawałki, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na smalcu do zrumienienia. Następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy na małym gazie. Dodajemy kminek i paprykę. Do śmietany dodajemy mąkę i wlewamy do mięsa zagęszczamy sos, chwilkę gotujemy, gasimy, przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 21.05.2014 16:05
z chęcią bym zjadła
fotoviderek 03.03.2014 14:53
Pyszny obiadek :)
Ewelina38 02.07.2013 08:50
zapachniało pysznym obiadkiem :P)
caralajna 04.06.2013 06:27
bardzo apetyczny
kamyk 05.03.2013 12:33
smakowicie wygląda, pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak