Pieczeń ze schabu z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kilogram
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Schab natrzeć czosnkiem. Posypać solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami. Podlać odrobiną wody lub bulionu. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec ok. 15 minut. Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.04.2013 19:23
takie mięsko to moje smaki
Monika58 03.04.2013 19:53
bardzo smaczna
reniatka 03.04.2013 15:43
pyszny schabik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat