Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze schabu z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 3 łyżki
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
seler 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze schabu z warzywami

Przygotowanie:

Schab natrzeć czosnkiem. Posypać solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami. Podlać odrobiną wody lub bulionu. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec ok. 15 minut. Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 19:23
takie mięsko to moje smaki
Monika58 03.04.2013 19:53
bardzo smaczna
reniatka 03.04.2013 15:43
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak