Pieczeń z groszkiem z puszki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    1 kg
  • bułki czerstwe

    2 sztuki
  • cebula biała

  • Puszka groszku zielonego konserwowego

  • olej

  • jajka

    4 sztuki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone wkładam do miski, wbijam 1 jajko, dodaję przesmażoną cebulę, namoczone wcześniej bułki oraz sól i pieprz do smaku.Połowę masy umieszczam w brytfance, którą wcześniej smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Na środku miesnej masy kładę przepołowione na pół 3 jajka ( ugotowane na twardo ) i groszek osączony z zalewy. Wszystko przykładam drugą połową masy. Brytfankę wstawiam na godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 17:47
dobre
sznycel 13.08.2012 19:18
smaczne, ale niedrogie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat