Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z groszkiem z puszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1 kg
bułki czerstwe 2 sztuki
cebula biała
Puszka groszku zielonego konserwowego
olej
jajko 4 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z groszkiem z puszki

mięso mielone wkładam do miski, wbijam 1 jajko, dodaję przesmażoną cebulę, namoczone wcześniej bułki oraz sól i pieprz do smaku.Połowę masy umieszczam w brytfance, którą wcześniej smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Na środku miesnej masy kładę przepołowione na pół 3 jajka ( ugotowane na twardo ) i groszek osączony z zalewy. Wszystko przykładam drugą połową masy. Brytfankę wstawiam na godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 17:47
dobre
sznycel 13.08.2012 19:18
smaczne, ale niedrogie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak