Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1,2 kg
ząbki czosnku 6
masło 100 g
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Czosnek przeciśnij przez praskę,rozetrzyj z solą i pieprzem i natrzyj mięso i odstaw na 1 h do lodówki.Po wyjęciu zrumien mięso na maśle.Przełoż do nacznia żaroodpornego,wysmarowanego oliwą.Z wierzchu posmaruj masłem i piecz pod przykryciem 3 h w 160 stop.Mięso pokrój na plastry podawaj z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak