Pieczeń cielęca

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    1/2
  • masła lub margaryny

    2 łyżeczki
  • czosnek

    1 główka
  • soli

    1 łyżeczka
  • przyprawa do mięs

    3 łyżki
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robienie polewy: Mieszamy sok z cytryny, rozpuszczoną margarynę lub masło, przyprawę, sól i drobno poszatkowany czosnek. zrobioną polewamy mięso i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40-50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 24.08.2012 09:16
pycha
Mati3 08.07.2012 12:05
smakowicie wygląda:)
fijolek91 03.07.2012 15:43
fajna:)
dianix 20.06.2012 16:00
bardzo apetycznie wyglada
ziutula 31.05.2012 19:38
mięsko smakowite...
smakowita 30.04.2012 17:41
apetyczna
Justyna37 16.04.2012 13:24
Dobra
jasiek 29.03.2012 19:55
niezła pieśń
Marzena34 13.03.2012 19:22
wspaniała
[email protected] 01.03.2012 13:07
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat