Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy makaron z sadzonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makron 1 szklanka
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
parmezan starty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy makaron z sadzonym

Makron gotujemy w wodzie z dodatkiem soli morskiej . Po ugotowaniu odcedzamy , przelewamy woda i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy do smaku i dodajemy pieprz kolorowy grubo mielony. Do pieczarek dodajemy wcześniej ugotowany makron , mieszamy razem. dodajemy parmezan- lekko mieszamy. Na drugiej patelni sadzimy jajko i podajemy je z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.12.2013 18:31
fajny sposób na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak