Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z młodą kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
pieczarki 10 szt
masło 1 łyżka
marchewka 1 szt
ziemniaki młode 6 szt
ziele angielskie 2 kulki
udko 1 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koperek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z młodą kapustą

Ziemniaki i marchewkę skrobiemy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Marchewki ścieramy na tarce. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki. Kapustę kroimy w paseczki. Do sporego garnka wlewamy wodę dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy udko od kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec wywar doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy ziemniaki, marchewkę i pieczarki, doprawiamy pieprzem i smażymy na złoto. Zawartość patelni wkładamy do wywaru z udkiem. Dodajemy pokrojona kapustę i gotujemy ok 15 min. Kiedy warzywa są miękkie , zupa jest gotowa. Wykończamy siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 24.06.2013 12:08
super zupka tylko się zajadać
Paolcia 24.06.2013 11:19
uwielbiam :) moja mama robi podobna :)
Piotr-21 24.06.2013 11:18
smaczna zupka
idealme 24.06.2013 11:04
ale to musi być pyszne! :)
Barbara/zuza22_85 24.06.2013 10:56
bardzo dobra
iwa643 24.06.2013 10:38
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak