Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
czosnek 1 zabek
cebula 1
natka pietruszki 1 lyzka
sól 1
pieprz 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z grilla

Kroki postępowania

1
Odcinamy nóżki pieczarek tuż przy kapeluszu. Nóżki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle.
Krok 1 - Pieczarki z grilla foto
2
Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki.
Krok 2 - Pieczarki z grilla foto
3
Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut.
Krok 3 - Pieczarki z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 07.07.2013 19:35
wspaniałości
Anna133 07.07.2013 10:26
wspaniałe ;)
IZABELA29 07.07.2013 10:24
smacznie wyglądają
Halina14 07.07.2013 10:00
muszą byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak