Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKI W MARYNACIE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 2 szklanki
marchewka 1 szt.
cukier 2 łyżki
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKI W MARYNACIE

Wykonanie:
Zagotować zalewę z pokrojoną marchewką i przyprawami około 10 minut. Małe pieczarki umyć i gotować przez 15 minut w osolonej wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego. Następnie przełożyć pieczarki do słoiczków, dopełnić gorącą zalewą z przyprawami, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.09.2013 14:27
czasem robię, ale rzadko kiedy jest gdzie kupić takie małe pieczarki
Łukasz15 17.09.2013 09:03
Pyszniutkie.
IZABELA29 17.09.2013 08:39
nigdy nie robiłam zawsze kupuje
Renata 17.09.2013 07:52
lubie takie
Aga-25 17.09.2013 07:46
super są już widać
Katarzyna59 17.09.2013 07:39
bardzo fajny
Agnieszka-87-25 17.09.2013 07:38
ekstra do sałatki
pati100015 17.09.2013 02:59
grzybki są pyszne
Lis 17.09.2013 00:39
Nigdy nie próbowałam tak robić pieczarek...
Cranberry 16.09.2013 23:04
wypróbuję :)
msmors 16.09.2013 21:27
nie ma jak swoje pieczarki. Wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak