Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki fetą faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
ser feta 100 gram
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkalnka
olej do smażenia 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki fetą faszerowane

Kroki postępowania

1
Od kapeluszy pieczarek odcinamy nóżki. Cebulę i nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Pieczarki fetą faszerowane foto
2
Cebulę i nóżki pieczarek podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokruszoną fetę oraz przyprawy: pieprz oraz paprykę ostrą. Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 2 - Pieczarki fetą faszerowane foto
3
Gotowy farsz studzimy.
Krok 3 - Pieczarki fetą faszerowane foto
4
Przystępujemy do nadziewania kapeluszy powstałym farszem- mocno go dociskając .
Krok 4 - Pieczarki fetą faszerowane foto
5
Przygotowujemy panierkę w tym celu : roztrzepujemy jajko z dodatkiem kucharka oraz odmierzamy potrzebną ilość bułki tartej.
Krok 5 - Pieczarki fetą faszerowane foto
6
Pieczarkę obtaczamy najpierw w jajku potem w bułce tartej.
Krok 6 - Pieczarki fetą faszerowane foto
7
Pieczarki przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem.
Krok 7 - Pieczarki fetą faszerowane foto
8
Smażymy z 2 stron do zrumienienia.
Krok 8 - Pieczarki fetą faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.04.2014 23:48
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak