Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych sztuk
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie kilka kulek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ketchup pikantny 1 łyża
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
koperek 1 łyżka

Porada

wywar z gotowania mięsa można wykorzystać jako baza do zupy,a nóżki pieczarek podsmażyć np z cebulką lub dodać do zupy jarzynowej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
ćwiartkę z kurczaka oczyścić ze skóry i zbędnych elementów.
zalać wodą,dodać sól i zagotować.zebrać szumy,dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz obraną marchewkę.gotować godzinę
Krok 1 - Pieczarki faszerowane foto
2
ugotowane mięso i marchewkę pokroić w drobną kostkę.doprawić pieprzem i ostrą papryką
Krok 2 - Pieczarki faszerowane foto
3
dodać posiekany koperek i ketchup,odstawić na kilka minut do lodówki
Krok 3 - Pieczarki faszerowane foto
4
z pieczarek odciąć nóżki a pieczarki oczyścić.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane foto
5
do pieczarek nałożyć farsz.piec 30 minut w 170 stopniach,podawać gorące
Krok 5 - Pieczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.06.2015 07:46
fajnie nafaszerowane
paulina2157 17.06.2015 21:10
bardzo apetycznie wyglądają te grzybki
Bernadeta1 17.06.2015 18:54
na pewno bardzo smaczne
Malinka 17.06.2015 17:02
No takie grzybki to dopiero muszą być pyszne!
aginaa 17.06.2015 16:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak