Pieczarki duszone na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 g
  • masło

    3 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki płuczemy.

W rondlu roztapiamy masło i dodajemy pieczarki.

Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż pieczarki zmiękną.

Znakomity dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 19.09.2011 12:33
super
pacpaw 18.02.2011 21:02
wyszły piękne
marta1371 12.02.2011 14:49
bardzo smaczne te pieczarki
IlonaAlbertos 07.09.2010 21:53
Pyszniutkie są takie pieczarki- polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat