Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarka faszerowana wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
czosnek 4 ząbki
wątróbka drobiowa 200 gram
oliwa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarka faszerowana wątróbką

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki.
Krok 1 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
2
Czosnek obieramy i siekamy w drobną kosteczkę.
Krok 2 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
3
Następnie z papryki ostrej i słodkiej oraz pieprzu, soli, i oliwy tworzymy marynatę o konsystencji papki. Wkładamy do niej wypłukane wątróbki i marynujemy około godziny.
Krok 3 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
4
Następnie kroimy drobniutko marynowaną wątróbkę.
Krok 4 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
5
Następnie dodajemy do niej posiekany czosnek. Mieszamy.
Krok 5 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
6
Takim farszem napełniamy każdą obraną pieczarkę.
Krok 6 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
7
Kiedy wszystkie pieczarki są gotowe przekładamy je na ruszt i grillujemy około 10 min. Jeśli grillujemy na otwartym ogniu warto zawinąć pieczarki w sreberko.
Krok 7 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto
8
Podajemy na ciepło prosto z grilla. Do smaku można polać odrobiną ketchupu.
Smacznego :)
Krok 8 - Pieczarka faszerowana wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.05.2014 01:36
Ciekawa przekąska :-)
sylwia_sl 14.05.2014 12:11
Pieczarki i wątróbkę bardzo lubię, więc jak dla mnie idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak