pickowate ślimaki

pickowate ślimaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

  • drożdże

    1/8 kostki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • cukier

    11/2 łyzeczki
  • oregano

  • ser żółty

    15 dag
  • szynka

    15 dag
  • pomidor

  • papryka czerwona

  • ogórki konserwowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę wsypać do miski dodać olej szczyptę soli drożdzę wymieszane z cukrem i odrobiną mleka,oregano-ile kto lubi-wyrabiać dodawać mleko w takiej ilości że ciasto ma być sprężyste i odstajace od ręki.zostawić na ok.20 minut.,po tym czasie ciasto rozwałkowac na prostokąt,nałożyć ser i pozostałe składniki,zwinąć jak rolade.pokroić na 1,5 cm kawałki ułożyć lużno na blasze pokrytej papierem do pieczenia,piec 15 min w 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat