Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jogurtowa z marakują

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango.

Składniki:

SKŁADNIKI

jogurt 500 gramów
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
syrop klonowy 1 łyżka
woda gorąca 1 szklanka
pulpa z marakui 150 gramów

Porada

* Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodzidła. * Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowa z marakują

Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe! Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 12.03.2019 08:44
Idealny deserek po obiadku :)
Bożena Matuszczyk 11.03.2019 17:10
Pysznie i kusząco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak