Pianka jogurtowa z marakują

Pianka jogurtowa z marakują

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • jogurt

    500 gramów
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • woda gorąca

    1 szklanka
  • pulpa z marakui

    150 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe! Życzę smacznego! :)

Futka
* Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodzidła. * Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

12.03.2019 08:44
Idealny deserek po obiadku :)

Bożena Matuszczyk

11.03.2019 17:10
Pysznie i kusząco;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat