Pesto ze szpinaku

Pesto ze szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    3 garście
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy, wkładamy do malaksera, dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy na gładki sos. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny sól i pieprz do smaku.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat