Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PESTO Z RUCOLI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 80 g
ząbek czosnku 1
płatki migdałowe 3 łyżki
parmezan 50 g
oliwa 100 ml
sól i pieprz
olej sezamowy łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PESTO Z RUCOLI

Blendujemy rucolę, czosnek i płatki migdałowe.
Następnie dodajemy parmezan, olej sezamowy i blendujemy dalej.
Na koniec stopniowo dodajemy oliwę z oliwek, aż do uzyskania porządanej konsystencji gęstego sosu.
Doprawiamy solą (tutaj uwaga, ze względu na słony ser) i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 24.07.2013 10:39
świetny przepis ;) uwielbiam!
Ola1984 10.07.2013 07:25
Uwielbiam pesto pod każdą postacią. Mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak