Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z pietruszki z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 pęczek
orzechy włoskie 50 g
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 30 -40 ml
sok z cytryny 15 ml
ser żółty 50 g
ząbek czosnku 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pietruszki z orzechami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Natkę pietruszki umyć ,osuszyć , pokroić drobniej i wsypać do rozdrabniacza.
Krok 1 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
2
Orzechy włoskie wyłuszczyć i trochę rozdrobnić ,dodać do pietruszki.
Krok 2 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
3
Czosnek obrać i podzielić na ząbki , przecisnąć przez praskę.
Krok 3 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
4
Wlać sok z cytryny .
Krok 4 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
5
Rozrzedzić oliwą z oliwek , dodać startego żółtego sera.
Krok 5 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
6
Wszystko zmiksować w rozdrabniaczu. Przyprawić pieprzem ,solą do smaku .
Krok 6 - Pesto z pietruszki z orzechami foto
7
Przełożyć do słoiczka i zalać oliwą z oliwek i można przechować kilka dni w lodówce.
Krok 7 - Pesto z pietruszki z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 28.02.2016 15:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak