Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto bazyliowe z masłem orzechowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 2 drzewka
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 3 łyżki
masło orzechowe 2 spore łyżki
oliwa 5 - 6 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto bazyliowe z masłem orzechowym

Propozycja na bardzo aromatyczne i smaczne pesto z dodatkiem masła orzechowego - idealne do makaronu :)

PRZYGOTOWANIE:

Do rozdrabniacza wkładamy osuszone listki bazylii, 2 przekrojone ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek - wszystko miksujemy przez chwilę do momentu delikatnego rozdrobnienia ziół.

Następnie dodajemy parmezan, masło orzechowe oraz pozostałą część oliwy z oliwek i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników, ale nie powstania jednolitej papki.

Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.

Gotowe pesto z masłem orzechowym idealnie komponuje się z makaronem ugotowanym al dente.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 17.03.2015 10:01
Bardzo fajny przepis.
mami93 17.03.2015 09:54
Ciekawy pomysł ;)
justynkag 16.03.2015 19:19
Pesto lubie,ale z masłem orzechowym nie probowalam.Jestem ciekawa smaku
caralajna 16.03.2015 18:49
pesto to chyba Twoja specjalność ;) smacznie i zdrowo
Renata9 16.03.2015 18:09
Pyszne pesto
Grazyna0211 16.03.2015 17:58
fajny pomysł
Maridka19 16.03.2015 16:10
Bardzo lubię pesto ale z masłem orzechowym jeszcze nie jadłam , musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak