Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem serowo-pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 30 dag
śmietana 30% 200 ml
serek topiony 20 dag
sól wg uznania
pieczarki 10 dag
natka pietruszki wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem serowo-pieczarkowym

Makaron gotuje na al dente. Odcedzamy.
Pieczarki obieramy, kroimy w paski i gotujemy.
Przygotowujemy sos: Śmietankę wlewamy do garnka, dodajemy pokrojone w drobne cząstki serek topiony i mieszamy aby serki rozpuściły się. Gotujemy na wolnym ogniu, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy około 5 minut. Makaron przekładamy do rondla lub dużej patelni, dodajemy ugotowane pieczarki i polewamy sosem, mieszamy. Można dodać na wierzch pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.03.2014 22:14
Pózno już ,ale poproszę :-)
marcia7 02.03.2014 21:35
bardzo jest smaczne
oluniaaa944 02.03.2014 19:56
uwielbiam taki makaron
Aleksandraa 02.03.2014 19:45
super szybki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak