penne z polędwiczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • śmietana

    1 szkl
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • pomidor

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule i cukinie pokrój. czosnek przeciśnij przez praskę pomidorki przekrój na pół a polędwiczke w cienkie paski.na maśle zeszklij cebule i czosnek podsmaz polędwice dodaj cukinie i całosc wymieszaj. całość zalej śmietaną dodaj zioła i odrobinę musztardy.na koniec dodaj pomidory,doprowadź do wrzenia i zdejmij sos z ognia. połacz go z gorącym sosem i wymieszaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat