Penne z pesto i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    400 g
  • cukinia

    2 szt
  • sos pesto

    4 łyżki
  • ser z niebieską pleśnia

    100 g
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • oliwa

  • sól, pieprz, chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, solimy, doprawiamy pieprzem i chilli i chwilę razem dusimy.Można dolać odrobinę wody.

Gdy cukinia zmieknie dodajemy sos pesto i połowę pokruszonego sera pleśniowego.Bardzo delikatnie mieszamy i czekamy aż ser się trochę rozpuści.

Łączymy z makaronem i posypujemy resztą pokruszonego sera pleśniowego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 27.03.2011 20:28
fajny ale bez sera:)
kasiurek 06.10.2010 21:09
robie podobne tylko z innym makaronem jest extra:)
misia53 21.09.2010 09:36
Smakowite!
Justyna223 20.08.2010 16:11
fajne danko
Przemek4 20.07.2010 12:26
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat