Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne z indykiem w sosie serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 200 gram
bekon 1 gruby plaster
pieczarki 1 garść
śmietanka 12-procentowa 150 ml
ser gruyere 50 gram
bazylia
sól
pieprz
makaron penne 200 gram
oliwa
białe wino 100 ml
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: penne z indykiem w sosie serowym

Mięso myjemy, osuszamy. Mięso, bekon i pieczarki kroimy w niewielkie kawałki - oprószamy solą i pieprzem.Czosnek siekamy.

Rozgrzewamy odrobinę oliwy z posiekanym czosnkiem, wrzucamy indyka, bekon i pieczarki, chwilę podsmażamy. Wlewamy wino, dusimy około 10 minut pod przykryciem. Wlewamy śmietanę, ścieramy ser, mieszamy, redukujemy.Wsypujemy posiekaną bazylię, mieszamy. Przykrywamy.

Gotujemy makaron. Mieszamy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.08.2013 08:38
OO lubię takie jedzonko!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak