Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grzybowym pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
sól 1 szczypta
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
kurki 100 g
pieczarki 6 szt.
masło 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grzybowym pesto

Makaron penne gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieram i drobno siekam. Przekładam posiekaną cebulę z czosnkiem na rozgrzane masło i smażę na patelni razem z obranymi i drobno posiekanymi pieczarkami oraz kurkami. Doprawiam sos do smaku solą i pieprzem. Odcedzam ugotowany makaron, dodaję do sosu i mieszam dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak