Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne wieloziarniste z suszonymi pomidorami, szpinakiem i grana padano

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne pełnoziarnisty 450 g
pomidory suszone Smak 1 słoik
liście szpinaku pól opakowania
oliwa 3 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża kilka listków
ser grana padano do starcia

Przepis i sposób przygotowania na: Penne wieloziarniste z suszonymi pomidorami, szpinakiem i grana padano

Makaron gotujemy al dente jak na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak i czosnek, blanszujemy, dodajemy pokrojone pomidory suszone, chwilę podsmażamy, dodajemy posiekaną świeżą bazylię. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy go i dodajemy na naszą patelnię ze szpinakiem. Wszystko razem mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i na koniec na talerzu podajemy ze świeżo startym serem grana padano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.01.2015 08:19
pyszne jedzonko
wioleczka83 01.12.2014 21:28
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak