Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne w sosie gorgonzola z bazylią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron penne
bazylia świeża 1 garść

SOS

ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
śmietana gęsta 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne w sosie gorgonzola z bazylią

Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę dania w stylu błyskawicznym, ale smacznym, pożywnym i bardzo aromatycznym. To połączenie sprawi przyjemność wszystkim miłośnikom wyrazistych i delikatnie ostrych smaków. Danie jest proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

PRZYGOTOWANIE:

Makaron penne gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gorgonzolę i śmietanę podgrzewamy w rondelku do momentu połączenia obu składników. Sos doprawiamy szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie mieszamy z ugotowanym makaronem i posiekanymi listkami bazylii.

1,2,3 i gotowe! :) Obiad błyskawica. Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 03.12.2016 22:35
palce lizać !
anulka69 28.11.2016 12:16
poprostu pychota
AZgotuj 28.11.2016 11:45
bardzo apetyczne ;)
gosia56 28.11.2016 10:42
smaczne jedzonko;)
ada.la 27.11.2016 21:34
wygląda pysznie
Babeczka35 27.11.2016 20:19
Pyszne danie:)
Konczi 27.11.2016 19:52
pysznie! wszystkie dania z makaronem mają u mnie pierwszeństwo :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak