Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne Rigate z bakłażanem i kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Penne Rigate 1 opakowanie
cebula 1 szt
bakłażan 1 szt
oliwa 2 łyżki
Kolendra cała Prymat
marchewka 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżka
pierś z kurczka 2 szt
parmezan starty
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Penne Rigate z bakłażanem i kurczakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy drobno, czosnek wyciskamy przez praskę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na ok 30 min. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem , dodajemy marchewkę i kurczaka . Wszystko razem smażymy. Dodajemy pokrojonego w kawałki bakłażana. Podlewamy odrobina wody lub bulionu. Po ok 5 min dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Wszystko razem mieszamy i dodajemy starty parmezan. Podajemy z pokrojona kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 13.06.2013 09:46
bardzo smaczne
arbuzowo 11.06.2013 17:00
Bardzo fajny, lekki makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak