penne alle olive

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    40 dag
  • ser ricotta

    20 dag
  • czarne oliwki

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    6 łyżek
  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki siekamy jak najdrobniej. Ser przeciskamy przez sitko (przecieramy). Cebule siekamy drobno. Oliwki mieszamy z serem, cebulą i oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody , odcedzamy i mieszamy z sosem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat