Pekinka z fasolą i ziołami

Pekinka z fasolą i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    3 liście
  • szynka

    sojowa 2 plastry
  • fasola czerwona z puszki

    2 łyzki
  • ogórek kiszony

  • szczypiorek

    1 łyzka
  • koperek

    1 łyzka
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • olej

    z orzechów włoski 2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżki
  • musztarda

    miodowa 1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy szynkę pokrojona w kosteczkę, czerwoną fasolę, ogórka pokrojonego w kosteczkę, posiekany koper (może być mrożony), szczypior i natkę. Olej mieszamy z octem i musztardą, polewamy warzywa. Mieszamy wszystko , doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 14.07.2015 08:49
dziękuję :)
aisoglam 05.01.2015 12:00
Smacznie się prezentuje :)
kasiaw 04.01.2015 22:58
musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat