Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczetto z pieczarkami i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 300 gram
pieczarki 300 gram
szpinak świeży 100 gram
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuka
bulion warzywny 1 1/2 litr
parmezan starty 1/3 szklanka
oliwa 2 łyżka
masło 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
natka pietruszki 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczetto z pieczarkami i szpinakiem

Na oleju podgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody i zarumienienia grzybów. Pieczarki przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć na łyżce masła i oliwy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dodać suchą kaszę i podsmażyć, aż stanie się szklista. Do kaszy wlewać po chochelce gorącego bulionu i gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Tak postępować do czasu, aż kasza będzie miękka i kleista. Do kaszy dodać podsmażone wcześniej pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, listki szpinaku, starty ser i łyżkę masła. Całość wymieszać i chwilę poddusić. Posypać natką pietruszki i podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 02.08.2016 22:13
Fajnie skomponowane składniki
Wiktoria29 02.08.2016 21:37
super uwielbiam takie dnia
noninka77 02.08.2016 19:49
Pięknie podane :)
AZgotuj 02.08.2016 14:15
bardzo smaczna potrawa:)
Edith85 02.08.2016 12:51
Moje smaki
kd045 02.08.2016 12:42
UWIELBIAM ;]
Alex_M 02.08.2016 12:41
pyszne danie :)
adelajda 02.08.2016 11:26
Będzie smakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak