Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek kurzych

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurze wątróbki 40 dag
masło 25 dag
cebula 1
mielona gorczyca 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek kurzych

Wątróbkę omyć i gotować w bulionie 15 minut. Następnie wyjąć ją łyżką cedzakową, przepuścić przez maszynkę. Cebule obrać i drobno posiekać. Część masła zetrzeć na pianę i cały czas ucierając, dodać cebulę, gorczyce, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i wątróbkę. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Ułożyć w foremce, polać stopionym masłem i wstawić do lodówki na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak