Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soczewicy z marchewką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica zielona 200 g
marchewka 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soczewicy z marchewką

Soczewicę opłukać i zagotować do miękkości, następnie ostudzić i rozdrobnić blenderem na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, potem dodać marchewkę i czosnek. Smażyć do miękkości. Warzywa przełożyć do masy z soczewicy, wymieszać. Następnie dodać jajka, bulkę tartą oraz sól ziołową oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej foremki. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.04.2016 15:17
Lubię pasztety, warzywne też.
Grazyna0211 01.04.2016 15:03
smaczny pasztet
pestka 01.04.2016 02:01
wygląda bardzo smacznie
Franciszek 01.04.2016 01:10
ciekawy przepis
Maridka19 01.04.2016 01:09
Taki najsmaczniejszy :)
sylwia_sl 31.03.2016 22:53
na pewno jest smaczny
Babeczka35 31.03.2016 21:54
Smaczny pasztet.
Róża1 31.03.2016 21:42
wspaniały pasztecik :-)
Marta1986 31.03.2016 21:21
bardzo smaczne
Futka 31.03.2016 20:52
Doskonały i niezwykle smakowity pasztet :)
Motorek 31.03.2016 20:38
smaczny pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak