Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
rosół drobiowy 1 szklanka
masło 20 dg
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Selery i cebule zetrzeć na tarce. Gotować je przez 40 minut w rosole. Po ugotowaniu wymieszać warzywa z rozpuszczonym i gorącym masłem, 4 żółtkami, bułką tartą, przyprawami i pianą z 4 białek (dodajemy ją na końcu). Masę przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką. Piec przez 1 h w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak